Berichten

10-06-2022

Beste mensen,

Ook dit jaar organiseert de KNSB weer een Schaak Off. Vorig jaar hebben wij ook meegedaan en daar maakten wij voor het eerste kennis met een aantal spelers die inmiddels lid.

Uiteraard doen we dit jaar weer mee. Deelname staat open voor leden en niet-leden. Het is op maandag 19 september, tijdens de Nationale Sportweek.

De Schaak Off is een vierkamp (indeling naar sterkte), waarvan de winnaars mee mogen doen aan een regionale finale en de winnaars daarvan aan de landelijke finale.

Als je mensen kent die interesse hebben in het schaken in het algemeen of het spelen in clubverband: geef alvast door wanneer het is.

Nadere info volgt uiteraard nog.

Groeten,

Peter

Inschrijven is (nog) niet mogelijk houd deze site in de gaten voor de inschrijfdata, U kijkt hier voor meer informatie.


Save the Date:
Donderdagavond 21 juli 2022
SNELSCHAKEN en SNELDAMMEN
voor iedereen!
Schaakclub DSO Oostkapelle organiseert10-06-2022

E-Groep: geboren in 2012 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.
F-Groep: geboren in 2013 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.
G/H-Groep: geboren in 2014 of later; 9 Ronden 15 min. p.p.p.p.
Bij te klein aantal deelnemers kunnen groepen worden samengevoegd.
Bepaling van de eindstand bij gelijkaantal punten gaat op volgorde van weerstand, onderling
resultaat, Sonneborn Berger.
Alleen voor plaats 1 geldt indien mogelijk: onderling resultaat, weerstand, Sonneborn Berger.
Aanmelden: vóór 15 juni 2022 via: https://svgoes.nl/index.php/inschrijven-jeugd-toernooi
of via mail naar: n_defeijter@hotmail.com
Met vermelding van naam, geboortedatum, eventueel leeftijdsgroep (als je in een
hogere groep mee wilt doen), rating (indien bekend), bondsnummer
(indien bekend) en club
Deelnemerslijst: Deze is op te vragen via https://svgoes.nl/index.php/inschrijvingen-jeugd-toernooi
Het toernooi is onderdeel van de cyclus van 4 Grand Prix toernooien in Zeeland.


29-04-2022

SPONSORKLIKS

Voor de maand maart, hebben we weer ons best gedaan om de clubkas te spekken.

Ga zo door, kost niets en gaat helemaal vanzelf, heb je sponsorkliks nog niet geïnstalleerd, Klik hier voor informatie.


26-04-2022

Beste mensen,

Benedenzaal

Gisteren hebben we voor het eerst beneden gespeeld (en boven geanalyseerd). Ook de komende drie weken doen we het zo. Als bestuur zijn we benieuwd naar jullie ervaringen en of jullie verbeterpunten zien. Schroom niet om ze ons te melden, per mail of op de clubavond.

De Zwarte Dame 1 gedegradeerd

Tsja, het is niet anders, maar eerlijk is eerlijk: deze klasse was voor ons gewoon minstens een maatje te groot. We mogen nog één keer spelen, uit tegen D4 uit Oosterhout. We zullen ons best doen om deze keer minsten een 4-4 te bereiken.

Verslagjes

Zowel van interne als externe wedstrijden proberen we, zoveel als mogelijk, verslagjes te maken.

Voor de wedstrijd van DZD 1 afgelopen zaterdag: zie https://dezwartedame.nl/?page_id=3029 op de link klikken en linksonder verschijnt een link naar het word-document.

Als je wilt weten hoe ze bij De Raadsheer deze wedstrijd zagen: http://www.sv-deraadsheer.nl/2022/04/26/rare-dingen-de-raadsheer-1-de-zwarte-dame-1/

Een lezenswaardig stuk, net als dat van KiNG over de ronde ervoor: https://sgking.nl/als-het-eigenlijk-maar-net-goed-gaat-dzd-1-king-2/

groeten,

Peter van der Borgt

voorzitter De Zwarte Dame

 


 

26-04-2022

Als u Uw gegevens wilt bekijken en eventueel aan wilt passen kunt u via de onderstaande link inloggen bij OLA ledenadministratie

https://ola.schaakbond.nl/ords/f?p=102:1:9619338280088:::::

Welkom bij de Online Leden Administratie (OLA) van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.
Als u een vereniging- of bond- of toernooifunctionaris bent, klik hierboven op uw vereniging, bond of toernooi organisatie om verder te gaan.

Als u uw persoonlijke instellingen wilt aanpassen/bekijken dan kan dat hieronder.

NB: Als u ‘Naam tonen in lijsten’ op ‘Weigeren’ zet, dan verdwijnt u uit de ratingviewer.


22-04-2022

Beste mensen,

Benedenzaal

De zangvereniging die ‘s maandags altijd repeteerde in de benedenzaal rechts na de ingang is gestopt. Dat betekent dat die benedenzaal beschikbaar komt. Onze wens is altijd geweest om beneden te schaken. Dat is handiger voor de huidige leden, waarvan een enkeling de weg naar boven ook niet meer goed kan maken. Maar ook moeten we denken aan potentiële leden. Beneden zijn we gewoon beter bereikbaar. Als club willen we “inclusief” zijn (om dit modewoord maar eens te gebruiken) dus willen we, zoals het er nu naar uit ziet, beneden gaan spelen.

Maandag is een “proef” avond. De zaal is namelijk wat kleiner en we weten niet of we meer overlast hebben van de muziekvereniging die op maandag oefent. Mochten we in de toekomst in de benedenzaal blijven spelen, dan zullen we uiteraard proberen het materiaal ook beneden op te slaan. Een tweede zaal zullen we blijven huren. Die zal voor analyse gebruikt worden en bij grote drukte (bijvoorbeeld als er teamwedstrijden zijn, tegelijk met interne competitie) ook voor echte wedstrijden.

Externe Competitie Seizoen 2022-2023

Met DZD 1 moeten we nog twee keer spelen, overmorgen tegen De Raadsheer in Zundert en in mei tegen D4 uit Oosterhout. De kans dat we degraderen is zeer groot of beter gezegd: de kans dat we niet degraderen is zeer klein. Maar toch overwegen we om volgend seizoen met twee teams mee te doen in de KNSB-zaterdagcompetitie. Met de enorme ledentoename die we in dit seizoen mee maken zou het zo maar kunnen dat we voldoende spelers hebben voor twee teams. Denk alvast eens na of je het leuk vindt 7 zaterdagen tegen een ander team te spelen. In mei kom ik hier nader op terug.

Dat geldt ook voor de doordeweekse ZSB-competitie. Een aantal jaar geleden hadden we vier achttalen die in deze competitie mee deden. De afgelopen (door Corona niet uitgespeelde) competities hadden we drie teams. Ook hier zou het leuk zijn als we weer terug naar vier teams gingen.

Rapid en seizoensafsluiting

De interne competitie loopt nog tot en met 30 mei. Dan is het Pinksteren en vanaf 13 juni spelen we vier weken lang rapid (dat staat open voor niet-leden, huisschakers enzovoorts) en op 11 juli sluiten we het seizoen af met een blitztoernooi (voor leden en oud-leden). Nadere informatie volgt t.z.t.. Maar als je mensen weet die wel eens willen weten hoe er aan toe gaat op een schaakclub, dan is dat rapidtoernooi een leuke manier.

Tenslotte

Mijn mailbox is de afgelopen weken “in de war geraakt”. Ik heb deze mailgroep “De Zwarte Dame” opnieuw moeten opbouwen. Ik hoop maar dat iedereen deze mail ontvangt op het gewenste mailadres. Zo niet: laat het weten.

Met vriendelijke groeten

Peter van der Borgt

voorzitter

06 53 94 50 59


 

 

30-3-2022

https://www.hztoernooi.nl/index.php/en/

24e HZ University of Applied Sciences Schaaktoernooi

6 – 13 augustus 2022

30-03-2022
Open Zeeuws Snelschaakkampioenschap

Beste mensen,

Op zaterdag 16 april wordt in Souburg het Open Zeeuws Snelschaakkampioenschap gespeeld.

Zie voor meer info en inschrijven: https://www.sksouburg.net/

groeten

Peter


 

 

Visits: 213
Today: 1
Total: 30858

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.