Uitslag en Verslag


Ronde 2

12-10-2020

Beste mensen,

Gisteren is er “gewoon” geschaakt. Nou ja, “gewoon”? Ik heb net de persconferentie heeft beluisterd en ik heb het idee dat live schaken er even niet in zit. Maar ik moet ook alles nog eens goed bekijken.

En zo “gewoon” was het ook niet, want het tempo was 1 uur knock out. En knock out is een tempo dat de jongeheren Duynkerke niet of nauwelijks kennen. Dus Lennard had geluk dat Krijn Saman een winnende combinatie niet zag. Die pot werd remise. Eric Dek en Rinus den Hollander remiseerden ook. En de rest (vier partijen) eindigden in een zege voor de één of de ander. Omdat ik er zelf niet was kan ik er niet meer over vertellen.

Over hoe het met het schaken (bij De Zwarte Dame) verder gaat worden jullie deze week geinformeerd.

groeten en hou je haaks!

Peter van der Borgt

 

1 Herman Schoonakker Marko Burger 0 1
2 Rinus den Hollander Eric Dek 0,5 0,5
3 Lennard Duynkerke Krijn Saman 0,5 0,5
4 Jan Capello Dies Lokerse 1 0
5 William Duynkerke Freek Pruis 1 0
6 Dingnis Lokerse Alexander van ’t Hoff 0 1

 


Ronde 1

5-10-2020

 

Knock Out Verrassingen

Aangescherpte Corona-maatregelen waren aanleiding voor het bestuur voor de eerstkomende drie weken partijen te doen van 1 uur per speler per partij. Zonder increment.

Pas toen ik dit verslagje maakte, realiseerde ik me dat voor beide Duynkerkes partijen spelen zonder increment grotendeels nieuw is. Of dat de reden is van hun (ook voor hen) teleurstellende resultaten, weet ik niet.

Lennard speelde te snel en verloor daardoor een stuk. Hij zag echter wel schwindelkansen door met f4 Eric Deks loper aan te vallen. Eric zag leeuwen en beren die er niet waren en gaf het stuk terug, zodat Lennard met remise op zak op de mountainbike (zonder spatbord) terug naar Yerseke kon. Broer William kwam er minder gelukkig van af. Tegenstander Herman Schoonakker speelde een erg degelijke partij. Na Hermans Pe5 reageerde William met het logische Ta7, waar de tegenaanval met b4 beter was. Herman kreeg toen druk over b- en c-lijn en uiteindelijk een onstopbare vrije a-pion. Keurige partij van Herman.

Ook de andere vier partijen werden serieus benaderd. Eigenlijk was het enige verschil met de reguliere Interne Competitie het tempo. Dat wist Jan Capello ook wel, maar toch kwam hij in tijdnood en omdat Peter van der Borgt een erg degelijke stelling had, zaten er ook geen tactische grappen in. Jan ging door de vlag in een stelling die waarschijnlijk remise was, alhoewel Peters minoriteitsaanval er wel sterk uit zag.

Freek Pruis veroverde op overtuigende wijze een pion van Krijn Saman. Het leek me toe dat bij rustig spel Freek dit materiële voordeel naar winst moest kunnen spelen. Maar dat gebeurde niet. Het was Krijn die won. Ik heb gemist waar het mis ging bij Freek.

Dingnis Lokerse had een dame die zich dreigend op de koningsvleugel van Marius Leendertse bevond. Alleen had die dame geen medestrijders die Marius’ koningsstelling konden slopen. Erger nog: Marius kon met de ongebruikelijke manoeuvre Te1-e4-h4 die dame winnen. Mooi gezien van Marius.

Dies Lokerse had deze ronde een soort mentale coach. Wie? Alexander van ’t Hoff. Had die daar dan tijd voor? Ja, want hij was de tegenstander van Dies. Alexander maande Dies regelmatig tot rustig nadenken. Dies volgde deze adviezen op, kwam zelfs in tijdnood. En: won van Alexander!

 

Peter van der Borgt

 

1 Jan Capello Peter van der Borgt 0 1
2 Eric Dek Lennard Duynkerke 0,5 0,5
3 Herman Schoonakker William Duynkerke 1 0
4 Dies Lokerse Alexander van ’t Hoff 1 0
5 Marius Leendertse Dingnis Lokerse 1 0
6 Freek Pruis Krijn Saman 0 1
Visits: 439
Today: 1
Total: 43553