Peter’s Partij 8

De Zwarte Dame 1 – De Zwarte Dame 2

In een vorige aflevering (Verslag Partij 7 – De Zwarte Dame) heb ik geschreven over de eerste onderlinge wedstrijd in de ZSB-competitie van 1975-1976. De klassen bestonden toen uit 6 teams en er werd een dubbele ronde gespeeld.

Opmerkelijk was dat het eerste team met dezelfde spelers aan dezelfde borden speelde. Nog opmerkelijker: de spelers hadden dezelfde kleur. Ik had in elk geval weer wit aan het vierde bord. Omdat dit een uitwedstrijd was denk ik dat toen iedereen met de verkeerde kleur heeft gespeeld. Of de teamleider van het tweede nu nog bezwaar kan maken betwijfel ik. Het lijkt me dat deze fout verjaard is.

Het tweede verloor deze wedstrijd (die in januari 1976 werd gespeeld) met iets duidelijker cijfers dan de eerste wedstrijd,
namelijk met 2 ½ – 5 ½.

Dit was de gedetailleerde uitslag:

Lou Poleij – Rinus den Hollander ½ – ½

Jaap Karelse – Harry van Iwaarden 0-1

Kuipers – Jaap Janse 1-0

Ben Cok – Peter van der Borgt 0-1

van Oosten – Piet Sanders ½ – ½

Jan-Leen Minnaar – J.W. Hasman 0-1

Henk de Wee – Willem Karelse 0-1

Jan Joosten – Willem Zuidweg ½ – ½

 

Kuipers die me in de eerste ontmoeting had verslagen won nu weer. Gelukkig won ik nu wel. Van Ben Cok. Ben was doofstom. Hij had een kapperszaak in Kruiningen. Uiteraard ben ik ook door hem geknipt: “Kort of gedekt” vroeg hij altijd met zijn specifieke stem en in de spiegel kon hij al liplezend zien wat de bedoeling was. Ben deed ook wel eens mee aan landelijke schaaktoernooien voor doven.

 

Peter van der Borgt
Ben Cok

Resultaat: 1 - 0
Metagegevens » Klikken om te openen.