Freeks Partij 1

Op deze pagina een partij geplaatst die Ik (Freek) gespeelt heb tegen Martjan, Misschien een ideetje voor anderen om ook eens een partij te plaatsen. Stuur je partij op (liefst nagekeken op de chess.com of op een ander programma zodat ik niet de partij hoef te uit hoef te puzzelen. als je de partij na hebt gespeelt even de notatie kopiëren, een stukje verslag erbij, en ik zorg dat het op de site komt.

Freek

Ik ben van nature niet zo’n analist over de schaakpartijen, daarom heb ik het stukje even geleend van Peter zijn verslag over de 5e interne ronde. 

Voor Freek Pruis bleek een pion op c7 wel mede beslissend in de winst. Nu was dat een zwart pionnetje dat heel, heel lang niet van zijn plaats kwam, maar wel er voor zorgde dat Martjan niet drie verbonden vrijpionnen kreeg. Een trio dat Freek wel had en ook al iets dichter bij de promotierij was. Dit trio was Freeks enige kans om zijn materiële achterstand te compenseren. Ongetwijfeld zouden die drie verbonden vrijpionnen van Freek onvoldoende voor de winst zijn geweest als Martjan het stuk dat hij meer had zou hebben geofferd voor twee van die drie pionnen. Dat deed Martjan niet, Freek promoveerde tot dame, Martjans pion kwam niet op een promotieveld en Freek maakte het ook nog eens mooi af. Best een knappe partij van beide spelers. En zo won de Pruis toch van de Romein.

Onderaan kunt u (als test) reageren op deze pagina.

 

Martjan
Freek

Resultaat: 0 - 1
Metagegevens » Klikken om te openen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.